front cover
READ


Proje hakkında

Türkiye jeolojik olarak, genç bir ülke olduğu için gelişimini henüz tamamlayamamıştır. Yerkabuğunda çeşitli kırılma ve kıvrılma faaliyetleri meydana geldikçe yeryüzü şekilleri ortaya çıkmaktadır. 

Doğal afetlerden deprem, ülkemizde sıkça yaşanmaktadır. Türkiye’de son 17 yılda 164 bin 307 deprem kayıtlara geçmiştir. Türkiye ve çevresinde ise 1903'ten bugüne kadar 6 ve üzeri büyüklükte 66, 7 ve üzerinde de 15 deprem yaşanmıştır. Erzincan'da 27 Aralık 1939'da yaşanan 7.9 büyüklüğündeki deprem 114 yıldaki en şiddetli sarsıntı olurken, bunu, 7.4 büyüklüğündeki 17 Ağustos 1999 Gölcük depremi izledi. 2011 yılında ise Van’da 7.2 şiddetinde bir deprem yaşanmıştır.

Yaşanan bu doğal afet yalnız yer kabuğu üzerinde değil, insanların hayatları üzerinde de büyük farklılıklara yol açmaktadır. 

Bu farklılıklara genel olarak ekonomik ve psikolojik alanlarda kendini göstermektedir. 



QRCode for audio
Preview audio:
storyj.mp/a2amhedu42s
  • ()
  • SAVE
BUY THIS BOOK (from $6.79+)
  • BUY THIS BOOK
    (from $6.79+)
  • BUY THIS BOOK
    (from $6.79+)
  • DOWNLOAD
  • Liked By
    X
  • ()
  • SHARE
  • SAVE
  • Report
Encourage this author
  • ()
X
  • Excessive Violence
  • Harassment
  • Offensive Pictures
  • Spelling & Grammar Errors
  • Unfinished
  • Other Problem
 

"HAYATIMIZ DEPREM"

35 pages
Privacy level: PUBLIC
49 reads
Report

CREATE
YOUR
BOOK

COMMENTS

1000
X